KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

111 BBLbanen actie Jeugdwerkloosheid

De afgelopen weken hebben medewerkers van gemeenten, Werkpleinen en UWV gebeld met rond de tweehonderd werkgevers in de regio Apeldoorn, Deventer, Harderwijk en Zutphen. Hun vraag was heel concreet: heeft u een plek voor jonge werknemers in uw bedrijf? Maar liefst 33 werkgevers zeiden daarop ‘ja’ en stellen 111 BBL-plekken beschikbaar voor jongeren in de regio. Die worden de komende tijd ingevuld.
 

Behoud gekwalificeerd personeel

Het totale aanbod van de regio bestaat uit vier arrangementen, voor starters, zittende werknemers en oudere werkzoekenden. Naast de BBL-plekken schreven de 33 werkgevers ook in op 85 Startersbeurzen. Met het arrangement van de regio kan een werkgever voor een laag bedrag een jongere een halfjaar op een werkervaringsplek in dienst nemen. De belactie is onderdeel van de regionale werkloosheidsaanpak. ‘Samen werk maken van werk’ is ervoor bedoeld om ervoor te zorgen dat werknemers, met hun opleiding, vakkennis en ervaring, niet buiten de boot vallen en werkgevers straks niet aanlopen tegen een tekort aan gekwalificeerd personeel.

Mobiliteits- en scholingsvouchers

Voor zittende werknemers namen de 33 bedrijven 60 Mobiliteitsvouchers af. De regio betaalt 2.000 euro per werknemer als bijdrage aan het mobiliteitsplan van een bedrijf. Het gaat om doelgerichte trajecten die ertoe leidt dat werknemers naar een andere functie binnen of buiten het bedrijf gaan. Voor 16 55-plussers met een WW-uitkering nemen de 33 werkgevers een scholingsvoucher af, een deel van hen kan wellicht na de afronding van de opleiding een plek vinden bij een van de werkgevers. Op 10 oktober werd deze tussenscore gepresenteerd tijdens het arbeidsmarkt event ‘Samen Zichtbaar Vooruit’ bij Omnisport in Apeldoorn.

Zo begon het

27 vertegenwoordigers uit onderwijs & onderzoek, overheid en ondernemersland tekenden op 7 juni in Beekbergen het Akkoord van Beekbergen. Met hun handtekening committeerden zij zich voor een periode van ten minste twee jaar om uitvoering te geven aan de Strategische Agenda van de regio Stedendriehoek op het thema onderwijs & arbeidsmarkt. Hiermee nemen zij een voorschot op het sociaal akkoord, de Gelderse en Overijsselse Human Capital Agenda en de nieuwe Participatiewet. Op 11 september kwamen werkgevers tijdens de startbijeenkomst van het actieplan Jeugdwerkloosheid bij elkaar om de aftrap te geven van Samen werk maken van Werk. Dat plan is inmiddels goedgekeurd, met de belactie als een van de concrete vervolgacties.
 
Meer informatie op www.werkendstedendriehoek.nl

 

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.