KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Gemeente en instellingen ondertekenen Sociaal Pact

Op dinsdag 29 oktober tekenden de gemeente Deventer en 14 maatschappelijke instellingen, waaronder Sallcon, het ‘Sociaal Pact Maatschappelijke Instellingen’. Hiermee kiezen gemeente en instellingen voor een langdurige duurzame samenwerking voor het creëren van stageplaatsen, leer(werk)plekken en arbeidsplaatsen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Onder andere is afgesproken dat alle betrokken partijen de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO-ladder) introduceren binnen hun organisatie.

PSO-ladder

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (mede ontwikkeld door TNO) maakt zichtbaar wat de bijdrage is van een onderneming in het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het gaat daarbij niet alleen om aantallen, ook de kwaliteit van de inzet en duurzaamheid worden ook getoetst. Start Foundation en de Gemeente Deventer verstrekken de instellingen een voucher ter waarde van € 1000,- als tegemoetkoming in de opstartkosten.

Certificaat voor gemeente

Op dinsdag 29 oktober reikte Yuri Starrenburg, bestuurder PSO-Nederland het PSO-certificaat voor de gemeente Deventer uit aan wethouder Hartogh Heys. http://www.deventer.nl/ http://www.startfoundation.nl/ http://www.pso-nederland.nl/

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.