KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Opnieuw zonnepanelen geplaatst op dak KonnecteD

zonnepanelen dak kraan

Honderdvijfentwintig zonnepanelen van Deventer Energie zijn vanochtend geplaatst op het dak van KonnecteD. De panelen maken deel uit van het Zonneroosproject van Deventer Energie. Deventenaren zonder dak of met dak met ongunstige ligging ten opzichte van de zon, maar wél met interesse in zonne-energie kunnen hiermee gezamenlijk profiteren van een lagere energierekening.

In fase 1 van de Zonneroos zijn 250 panelen geïnstalleerd. Nu, in de tweede fase, worden de resterende plekken opgevuld met zonnepanelen, te beginnen met 125 stuks. KonnecteD stelt het dak tot beschikking voor in totaal 1000 zonnepanelen. Dit is met uitzondering van het dak dat er in 2005 bij is aangebouwd aan de Kamperstraat. Enkele maanden geleden zijn de laatste aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat Deventer Energie precies kan meten hoeveel energie er verbruikt wordt.

Meerdere Zonneroosprojecten
Deventer Energie wil vervolgens meerdere Zonneroosprojecten realiseren. Alle inwoners en (kleinere) ondernemers in Deventer kunnen dankzij deze nieuwe vorm van lokale, duurzame energieproductie overstappen op zonne-energie, ook als zij geen panelen kunnen of willen plaatsen op het eigen dak.

Deel dit bericht
  , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *