KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Sallcon en MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) staat bij Sallcon hoog in het vaandel. Daarom kijken wij altijd naar manieren om ons bedrijf groener en duurzamer te maken. Als bedrijf in Deventer willen wij vooruitstrevend zijn op het gebied van milieuvriendelijkheid en staan wij open voor allerlei duurzame oplossingen. Daarnaast staat de mens bij ons centraal. Hoe zorgen wij ervoor dat onze collega’s zo duurzaam mogelijk inzetbaar zijn en genieten van hun werk?

Zonnepanelen

Zonnepanelen wekken duurzame zonne-energie op door zonlicht om te zetten in elektriciteit. Sinds 2014 beschikt Sallcon over 170 zonnepanelen verspreidt over het gehele dak. In totaal hebben alle zonnepanelen al 75.000 megawatt uur opgewekt.

Kunststof dak

Sallcon beschikt over een kunststof PVC dak. Dit is lichter van kleur en reflecteert het licht van de zon. Ook de warmte van de zon wordt weerkaatst. Hierdoor komt er minder warmte naar binnen vergeleken met een donker dak (bijvoorbeeld bitumen of lood) en hoeft er minder gekoeld te worden. Dat bespaart Sallcon op stookkosten.

LED verlichting

De kantoorwerkplekken binnen Sallcon zijn allemaal voorzien van LED verlichting. LED verlichting heeft een langere levensduur dan gloeilampen, geeft geen CO2 uitstoot, ontwikkelt minder warmte en gebruikt veel minder energie. Daarnaast zijn al deze lampen voorzien van een sensor. Als er een bepaalde tijd niemand langsloopt, gaan ze vanzelf uit.

Vloerverwarming

Door vloerverwarming en –verkoeling te gebruiken, bespaart Sallcon stookkosten. De warmte komt direct het gebouw in en er is minder temperatuur nodig om het te verwarmen. Dit betekent dat er minder energie wordt gebruikt dan wanneer dit via stralingswarmte van een radiator wordt opgewekt.

Waterloze urinoirs

Een gedeelte van de toiletten bij Sallcon bestaat uit waterloze urinoirs. Hierbij wordt er geen water verspild bij het doortrekken, maar wordt de urine opgevangen in een zak onderin de pot. Zodra deze vol raakt, loost de zak vanzelf alle urine in het riool. Op deze manier wordt er minder water verbruikt bij het toiletteren.

Paper for Paper

Sallcon recyclet al het kantoor- en hygiënepapier volgens het Paper for Paper-principe. Het papier wordt verzameld, gezamenlijk opgehaald en vervolgens gerecycled als nieuw papier. Met Paper for Paper bespaart Sallcon bomen, water en CO2-uitstoot en is er geen omkijken naar de af- en aanvoer van het papier.

Bekervriend

De Bekervriend is een inzamelbak waar 900 bekers inpassen. Sallcon gebruikt duizenden kartonnen bekers en kiest ervoor om deze te recyclen. Deze bekers worden opgevangen in de Bekervriend, opgehaald en vervolgens gerecycled. De inzamelbak wordt vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en draagt bij aan het bewustzijn van recycling. Het is een initiatief van Promotiebeker.nl en Sallcon.

D2Go

Speciaal voor ondernemers hebben H4 Mobility en Sallcon het mobiliteitsconcept D2Go ontwikkelt, een duurzame autoservice die zowel efficiënt en milieubewust is. Voor de korte afstanden is er een elektrische auto. Voor de ritten op lange afstanden zit de duurzaamheid in het deelconcept. D2Go stimuleert met het concept het gebruik van de auto in plaats van de aanschaf ervan. Op deze manier gaan we voorop in de weg naar een duurzaam Deventer.

Warmtepompen

Warmtepompen zorgen ervoor dat Sallcon gebruikmaakt van de watertemperatuur in de grond. In de winter wordt water met een bepaalde temperatuur uit een bron naar boven gehaald, zodat er al minder extra bij verwarmd hoeft te worden.

Fietsen

Sallcon heeft zes fietsen tot haar beschikking die worden gebruikt wanneer werknemers ergens naartoe gaan op een duurzame manier. Deze fietsen zijn op alle werkdagen te leen en dragen bij aan het duurzame vervoer dat Sallcon bij haar medewerkers nastreeft.

Elektrische auto’s

Deventer Stadsdistributie is de enige vervoerder die buiten de venstertijden in de Deventer binnenstad de goederen met elektrische auto’s duurzaam bezorgd. Het is een samenwerkingsverband tussen MKB Deventer en Sallcon. Transporteurs leveren hun goederen af op het industrieterrein waarna Sallcon met elektrische auto’s op een duurzame manier de aflevering bij de winkeliers verzorgt.

Mvo partners

Duurzaamheid en mvo staan voorop bij Sallcon. Ook in samenwerkingen met partners wordt hiernaar gekeken. Samenwerken doen we graag met partners die hetzelfde denken over duurzaamheid en die bij voorkeur maatschappelijk verantwoord gecertificeerd zijn. Voorbeelden van duurzame samenwerkingen zijn D2Go en de Bekervriend.