KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Sallcon start met kleding sorteren bij ReShare

reshare deventer sallcon

Tweedehands kleding sorteren in Deventer gebeurt sinds deze maand door SW-medewerkers van Sallcon. ReShare is onderdeel van het Leger des Heils en zamelt in boven- en ondergrondse kledingcontainers door heel Nederland de kleding en schoenen in.

Het moet het modernste en grootste distributiecentrum worden: de vestiging van ReShare in Deventer. Ook in Oosterhout, Hattem, Sittard, Sneek en Barendrecht komen dagelijks duizenden kledingstukken binnen om in de bak voor verkoop of ‘tweede keus’ te belanden. En maar liefst tien ReShare stores in Nederland en één in Tsjechië verkopen de goed bevonden kleding aan iedereen met een kleine portemonnee.

Opleiding

Na de grove sortering, waarbij al het afval uit de containers wordt verwijderd, is het zaak om de ongeschonden en beschadigde kleding te scheiden. Daarna volgt de verdeling tussen dames-, heren-, en kinderkleding in het zomer- en winterseizoen. De sorteerhal staat vol blauwe plastic bakken waarin de gedragen kleding wacht op het lot van een tweede of derde leven. De Sallcon medewerkers weten waar ze mee bezig zijn: de meesten hebben in Utrecht een opleiding gehad tot orderpicker. Er wordt goed rekening gehouden met wat de mensen willen en waar zij behoefte aan hebben, ook door ReShare.

Deel dit bericht
  , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.