KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Team Sallcon houdt bedrijventerreinen brandschoon

Bedrijventerreinen in Deventer zijn al een twee jaar schoner en opgeruimder dankzij de medewerkers van Sallcon. De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) benaderde hen in 2017 vanwege de toename van zwerfvuil op bedrijventerreinen. Samen sloegen zij de handen ineen voor een nettere omgeving. Tijd om de balans op te maken.

Zelf je afval opruimen, dat klinkt heel logisch. De werkelijkheid is dat veel mensen hun afval achterlaten op bedrijventerreinen, in parkeergarages of even het autoraam opendraaien en de boel eruit gooien. De bedrijventerreinen in Deventer – Bergweide, Kloosterlanden, De Weteringen en A1 bedrijvenpark – ondervonden hier dusdanig overlast van dat er actie nodig was. De ondernemers vormen samen met politie, brandweer, gemeente en de collectieve beveiliger de werkgroep KVO.

Aanzienlijke verbetering

Gertjan Mollink van Bedrijvenparkmanagement Deventer – begeleider van de werkgroep KVO vertelt: “We werken nu twee jaar met Sallcon, en de bedrijventerreinen zien er echt structureel netter uit. Eens in de zoveel maanden doen we een schouw en je ziet echt dat het er goed bij ligt. En wat je uitstraalt krijg je terug.

Zichtbaar aanwezig

Dat de medewerkers van Sallcon zichtbaar aanwezig zijn, zorgt ook voor een preventieve werking. “Zeker op de hotspots, waar eerder vaak zwerfafval lag, zie je nu dat er minder wordt gedumpt”, aldus Mollink. Naast het inzamelen van zwerfvuil behoort het schoonhouden van bewegwijzeringsborden en het melden van afwijkingen in de openbare ruimte ook tot de werkzaamheden van Sallcon. “Volle afvalbakken of illegale stort melden wij bij Circulus-Berkel, zij zijn verantwoordelijk voor het ophalen van het vuilnis. Je komt de raarste dingen tegen, van wc potten tot hele huisraden. We halen elke maand wel zo’n 500 kilo van straat. ” vertelt Willem van Duuren, werkleider bij Sallcon.

Blik op de toekomst

Van Duuren: “We zijn heel blij met de samenwerking met Bedrijvenparkmanagement en hopen dat we deze nog lang kunnen voortzetten. Naast een betere uitstraling van de bedrijventerreinen, bied je hiermee ook een werkplek aan een paar man.” Ook Mollink is positief: “We streven naar schone, duurzame en veilige bedrijventerreinen. Dit bevordert het ondernemersklimaat. De zwerfvuilinzameling door Sallcon draagt hier positief aan bij”

Ook gebruikmaken van de veelzijdige diensten van Sallcon? Kijk op www.sallcondiensten.nl of neem contact op via 0570-679500 of info@sallcon.nl.

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.