KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Unieke samenwerking SW Stedendriehoek

Afgelopen maand heeft Martens Logistiek het 100.000e boodschappenpakket geleverd aan supermarktketen C1000. Eind oktober moet dit aantal zijn opgeschroefd naar 375.000 pakketten. Deze productie van megaformaat is mogelijk dankzij de unieke samenwerking tussen SW-bedrijven uit de Stedendriehoek. In Deventer laten 90 medewerkers van Sallcon, Delta en Felua elke dag maar liefst 11.000 C1000 boodschappenpakketten van de band rollen.

Opdrachtgever Martens Logistiek is zeer te spreken over de goede samenwerking tussen de regionale SW-bedrijven. Directeur Paul Martens: “Alleen doordat zij deze productie gezamenlijk oppakken, was het voor ons mogelijk om C1000 binnen 2 maanden deze hoge productie te garanderen. Elk uur stellen de medewerkers in Deventer 1500 boodschappen-pakketten samen voorzien van 21 artikelen. Reken dus maar uit hoe efficiënt de productie verloopt.”

Goede wisselwerking productie en logistiek 

De verantwoordelijkheid voor de productie van de pakketten ligt bij de gezamenlijke SW-bedrijven. Martens zorgt voor de warehousing, de productielijnen en transport. “Juist door deze rolverdeling benutten we elkaars kennis en kracht optimaal”, is de ervaring van Paul Martens. “Zij kunnen met veel medewerkers snel opschalen naar dit grote productievolume en zijn sterk in het begeleiden van medewerkers. Onze expertise ligt vooral op het vlak goederenstroom beheersing en logistiek. Kortom een perfecte samenwerking tussen productie en logistiek.” 

Unieke regionale samenwerking 

Het is de eerste keer dat Delta, Felua en Sallcon zo intensief samenwerken, maar zeker niet de laatste keer als het aan hen ligt.  “Het is de eerste keer dat we het verzoek kregen voor een opdracht van deze enorme omvang, vandaar dat we meteen Delta en Felua hierbij hebben betrokken”, vertelt Jeroen van Miltenburg, teamleider Groepsdetachering van Sallcon. “De samenwerking verloopt soepel en smaakt wat ons betreft naar meer”. John van de Braak, teammanager bij Felua ziet eveneens toekomstperspectief in de regionale samenwerking. “Op deze manier kunnen we grote volumes in korte tijd produceren en elke opdrachtgever bedienen”.

Enthousiasme medewerkers groot 

Ook de medewerkers zelf zijn enthousiast, geeft leidinggevende Annie Lenting van Delta aan. “Onze medewerkers komen elke dag met veel plezier gezamenlijk in een bus vanuit Zutphen naar Deventer rijden. Het is weer eens wat anders dan op onze eigen locatie werken. Daarnaast is het werk afwisselend, is de sfeer en samenwerking goed en organisatorisch is alles ook perfect geregeld.”

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.