KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Werkgevers willen compensatie

Werkgevers willen financieel gecompenseerd worden als ze mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Dit moet de achterblijvende productiviteit compenseren. Verder willen ze zo min mogelijk risico lopen en geen extra rompslomp. Daarom moet er één aanspreekpunt zijn voor het hele proces om de betreffende medewerker te laten begeleiden.

Politiek gevoelig

Deze conclusies uit het werkgeversrapport van Newcom in opdracht van brancheorganisatie Cedris liggen politiek gevoelig. Gemeenten hebben het bestuursakkoord met het rijk immers vooral verworpen vanwege de bezuinigingen die ze moeten doorvoeren bij de sociale werkvoorziening. Gemeenten zijn dus sterk afhankelijk van de welwillendheid van werkgevers. Binnenlands Bestuur heeft een artikel over het rapport gepubliceerd.

Ontzorgen

In Deventer hebben werkgevers deze bereidheid, zegt Jan Bugter, directeur van Sallcon Werktalent in Trouw. ‘Dat komt omdat onze Werkgeversdesk bedrijven ontzorgt, door de administratieve rompslomp en begeleiding over te nemen en werkgeverrisico’s te beperken. Dat zijn precies de voorwaarden die werkgevers in het Cedris onderzoek stellen. Het is de vraag of dat echter nog kan na de bezuinigingen.’

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.