KIES VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN MET SALLCON

Wethouders onder indruk samenwerking S3H

De wethouders uit Apeldoorn, Zutphen en Deventer hebben gezamenlijk de productielocatie bezocht waar de SW-bedrijven uit de Stedendriehoek gezamenlijk honderdduizenden boodschappenpakketten voor supermarktketen C1000 inpakken. Vergezeld door de directeuren van de SW bedrijven hebben ze met verwondering en bewondering persoonlijk dit unieke en soepel lopende megaproject aanschouwd.

Capaciteit snel opschalen

“Dit project levert veel werk op voor mensen met afstand tot werk! Zowel vanuit de politiek als vanuit de SW-Bedrijven is er een grote wil om samen te werken en elkaar te versterken”, reageert Apeldoornse wethouder Johan Kruithof terwijl hij de enorme productie bekijkt. “Deze opdracht is daar een goed voorbeeld van. Afzonderlijk hadden de SW-bedrijven dit verzoek van opdrachtgever Martens vanwege de grote volumes in korte tijd niet kunnen aanvaarden. Gezamenlijk was het echter heel eenvoudig om heel snel de capaciteit op te schalen en maar liefst 90 medewerkers tijdelijk beschikbaar te stellen.”

Medewerkers enthousiast

Collega Patricia Withagen van de gemeente Zutphen laat weten diverse enthousiaste Delta-medewerkers gesproken te hebben. “In het begin vonden ze het best spannend om naar Deventer af te reizen, maar nu geven ze het aan het jammer te vinden dat het werk bijna gereed is”. Directeur Walter Cantrijn van Delta Zutphen vult aan dat dit project ook heel goed is geweest voor hun zelfvertrouwen. Ze kunnen veel meer dan zij – en ook wij – dachten.” Ook wethouder Pierey van de gemeente Deventer is enthousiast. “Hier liggen kansen voor onze arbeidsmarktregio om gezamenlijk mensen met een afstand tot werk op grotere schaal aan de slag te helpen”.

Samenwerking van de toekomst

Ook de directeuren Walter Cantrijn (Delta), Gerrie van Sundert (Felua) en Jeroen Kroese (Sallcon) zijn enthousiast over de samenwerking. “Een perfect voorbeeld hoe we als SW bedrijven samen kunnen werken in de Stedendriehoek en werkgevers flexibel kunnen bedienen. Deze samenwerking smaakt naar meer. En dat gaan we samen mogelijk maken.”

 

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.